Checklist nieuwe bedrijfswagen kopen

Bedrijfswagen checklist
Hieronder vind je een lijstje met punten waar je stil bij kunt staan voordat je naar een aanbieder van nieuwe of tweedehands bedrijfswagens gaat. Als je op sommige punten nog geen antwoord kunt geven dan is dat geen probleem. Wanneer je naar een dealer gaat, krijg je allerlei informatie die je weer helpt bij het nemen van de juiste beslissing in de aanschaf van een nieuwe of tweedehands bedrijfswagen.


1. Hoeveel mensen moet je vervoeren?
Dit kan belangrijk zijn wanneer je een groep mensen gaat vervoeren.

2. Waarvoor ga je het busje inzetten?
Zijn het bijvoorbeeld korte ritjes door de stad of ben je vaak lange stukken onderweg op de snelweg?

3. Wat voor lading ga je vervoeren?
Heb je daarvoor een krachtigere bus nodig of juist een speciale inrichting van de bedrijfswagen?

4. Wil je een volledig nieuwe wagen of een tweedehands voertuig?
Beide opties hebben een aantal voor- en nadelen die je tegen elkaar moet afwegen. Zo zijn de kosten van een nieuw busje stukken hoger en moet men vaak op een nieuwe bedrijfswagen wachten omdat deze niet klaar staan. Voor een gebruikte wagen daarentegen zijn de kosten minder en wanneer je een gebruikte bedrijfswagen koopt die op voorhand volledig geïnspecteerd is, weet je precies wat je koopt!

5. Is de afmeting van de bedrijfswagen van belang?
Wanneer je op nauwe wegen komt of in bepaalde branches werkt, kan het van belang zijn dat de wagen kort of smal of juist groot en robuust is.

6. Wil je kopen of leasen?
Wanneer je net een bedrijf begint, heb je al het geld nodig om in je bedrijf te steken. Financial lease van een bedrijfswagen kan dan een oplossing zijn. Je bent dan toch vanaf dag 1 eigenaar van de wagen en hebt alle belastingvoordelen wanneer je een nieuwe of gebruikte bedrijfswagen koopt. Kijk hier voor informatie over onze Lease opties.

7. Is het comfort van de wagen belangrijk?
Wil je goed zitten, airconditioning, stuurbekrachtiging, ruimte voor koffiebekers, een carkit, navigatie et cetera.

Wij accepteren:
Onze certificeringen:
Onze partners: