Kopen van Kleyn
Hoe kan ik een voertuig kopen?

Een bestelbus kopen via bestelbus.nl is vrij simpel. Wanneer je in de showroom bent kan je alle bussen die interessant zijn ter plaatse testen en een proefrit maken. Heb je een bus die helemaal naar wens is dan kan je direct de financiering, lease of betaling met een verkoper regelen. Kies je voor het afleverpakket basis, dan kan je zelfs de bestelbus direct meenemen.

Daarnaast bieden wij je drie manieren om op afstand jouw bestelling te plaatsen:

 • Je neemt contact op met een van onze verkopers via telefoon of WhatsApp.
 • Je stuurt ons een e-mail met de gegevens van jouw bestelling.
 • Je bestelt direct via onze website en plaatst zo een reservering
Kan ik een voertuig eerst reserveren in plaats van direct kopen?

Ben je in de showroom dan kan je in overleg met de verkoper een voertuig maximaal 24 uur gereserveerd laten houden. Meer zekerheid krijg je als je via de website een voertuig aanbetaalt en zo reserveert. Het voertuig is direct voor je gereserveerd en vervolgens ga je in gesprek over de accessoires, garantie, prijs en aflevering.

Op welke manieren kan ik bij jullie betalen?

Zowel online als bij ons in de showroom kan je op verschillende manieren betalen. Wij accepteren de volgende betaalwijzen: contant, PIN (MAESTRO) en (internationale) bankoverschrijving of L/C. Via de website kan je aanbetalen met creditcard, PayPal, (internationale) bankoverschrijving en in Nederland met iDeal.

Moet ik het aankoopbedrag in één keer betalen?

Nee dat hoeft niet. Het is mogelijk om een koopovereenkomst af te sluiten op basis van een aanbetaling. Het aanbetalingsbedrag varieert en is minimaal 10% van het aankoopbedrag. Via de website is de aanbetaling altijd EUR 1.000. Het resterende bedrag dient binnen de afgesproken tijd te worden voldaan. Zodra het totale bedrag zichtbaar is op onze rekening wordt het voertuig gereedgemaakt voor aflevering.

Kan ik bij jullie betalen met een Letter of Credit (L/C)?

Ja, wij accepteren een 'geconfirmeerd onherroepelijke L/C' als betaling. Je bank zal het aankoopbedrag overmaken als wij hebben aangetoond dat de door jou gekochte voertuigen op transport zijn gegaan. Je krijgt op deze manier nog meer zekerheid.

Wat is een letter of credit?

Bij een Letter of Credit verplicht de bank van de klant zich om de verkopende partij te betalen tegen inlevering van vooraf overeengekomen documenten. In dit geval tonen wij bij de bank aan dat de door jou gekochte voertuigen op transport zijn gegaan. Wanneer deze volledig voldoen aan de in de Letter of Credit genoemde voorwaarden, zal de bank voor je tot betaling overgaan. Het is dus een betalingsconditie die meer zekerheid biedt bij een transactie. Een Letter of Credit wordt ook wel documentair krediet of accreditief genoemd.


Waarom kiest u voor een Letter of Credit? (L/C)

 • Zekerheid van betaling bij levering van goederen;
 • Zekerheid van levering van goederen bij betaling;
 • Zekerheid dat er geen betaling plaatsvindt, voordat de vereiste documenten gecontroleerd en akkoord zijn;
 • De mogelijkheid om langere betalingstermijnen af te spreken tegen een rentevergoeding;
 • De mogelijkheid om de betaling tegen rentevergoeding uit te stellen. Dit heet deferred payment.


Welke partijen zijn allemaal betrokken bij een L/C?

 • Degene die het krediet opent (de koper van het voertuig);
 • De bank waar het krediet geopend wordt;
 • De begunstigde (dit zijn wij, de verkoper);
 • De confirmerende bank, de Rabobank.


Hoe verloopt een betalingsprocedure bij een betaling met een Letter of Credit?

 • Wij sluiten een overeenkomst met je dat voor de betaling een L/C wordt geopend ten gunste van ons.
 • Je verzoekt jouw bank om een krediet te openen waarin wij als begunstigde worden genoemd. In het krediet wordt exact omschreven welke documenten wij moeten leveren en aan welke eisen deze moeten voldoen.
 • Je bank zendt het krediet ter advisering aan onze confirmerende bank. Daarna worden wij door onze bank verzocht om de documenten (bevestiging van daadwerkelijk transport) te overleggen, waarna betaling plaatsvindt.
Accepteren jullie cheques?

Nee, wij accepteren geen betaalcheques. Je kunt betalen met contant geld, PIN (MAESTRO) en (internationale) bankoverschrijving of L/C.

Checklist nieuwe bedrijfswagen kopen

Bedrijfswagen checklist
Hieronder vind je een lijstje met punten waar je stil bij kunt staan voordat je naar een aanbieder van nieuwe of tweedehands bedrijfswagens gaat. Als je op sommige punten nog geen antwoord kunt geven dan is dat geen probleem. Wanneer je naar een dealer gaat, krijg je allerlei informatie die je weer helpt bij het nemen van de juiste beslissing in de aanschaf van een nieuwe of tweedehands bedrijfswagen.


1. Hoeveel mensen moet je vervoeren?
Dit kan belangrijk zijn wanneer je een groep mensen gaat vervoeren.

2. Waarvoor ga je het busje inzetten?
Zijn het bijvoorbeeld korte ritjes door de stad of ben je vaak lange stukken onderweg op de snelweg?

3. Wat voor lading ga je vervoeren?
Heb je daarvoor een krachtigere bus nodig of juist een speciale inrichting van de bedrijfswagen?

4. Wil je een volledig nieuwe wagen of een tweedehands voertuig?
Beide opties hebben een aantal voor- en nadelen die je tegen elkaar moet afwegen. Zo zijn de kosten van een nieuw busje stukken hoger en moet men vaak op een nieuwe bedrijfswagen wachten omdat deze niet klaar staan. Voor een gebruikte wagen daarentegen zijn de kosten minder en wanneer je een gebruikte bedrijfswagen koopt die op voorhand volledig geïnspecteerd is, weet je precies wat je koopt!

5. Is de afmeting van de bedrijfswagen van belang?
Wanneer je op nauwe wegen komt of in bepaalde branches werkt, kan het van belang zijn dat de wagen kort of smal of juist groot en robuust is.

6. Wil je kopen of leasen?
Wanneer je net een bedrijf begint, heb je al het geld nodig om in je bedrijf te steken. Financial lease van een bedrijfswagen kan dan een oplossing zijn. Je bent dan toch vanaf dag 1 eigenaar van de wagen en hebt alle belastingvoordelen wanneer je een nieuwe of gebruikte bedrijfswagen koopt. Kijk hier voor informatie over onze Lease opties.

7. Is het comfort van de wagen belangrijk?
Wil je goed zitten, airconditioning, stuurbekrachtiging, ruimte voor koffiebekers, een carkit, navigatie et cetera.

Hoe vind ik de juiste bedrijfswagen?

Je bent kort geleden een nieuwe onderneming begonnen, je bent aan het uitbreiden en hebt daarom een nieuwe wagen nodig of je wilt gewoon je oude bedrijfswagen vervangen. Wat je situatie ook is, de beslissing om een nieuwe wagen te kopen is ongetwijfeld een zeer dure beslissing en daarom moet het wel de juiste beslissing zijn! Wil je gewoonweg je oude bedrijfsauto vervangen dan heb je waarschijnlijk al een redelijk idee welk merk en type voertuig je nodig hebt. Maar koop je voor het eerst een bedrijfswagen dan is het vaak moeilijk om ergens te beginnen.  


Welke stappen kan je doorlopen om tot de juiste beslissing te komen?:

 • Vraag je eerst af wat voor een bedrijfswagen je nodig hebt en wat het budget is. Bekijk ook onze checklist.
 • Oriënteer je zich op internet en vraag meningen aan vrienden en kennissen over hun ervaringen met bepaald merken of types.
 • Zoek uit welke bedrijfswagen aanbieders er in de buurt zitten en welke je aanspreken. Zijn het grote of kleine merkdealers, dealers van tweedehands voertuigen of particulieren?
 • Ga kijken bij de aanbieders die je interessant lijken en laat je informeren over alles wat je wilt weten. Let op: Een merkdealer vertelt je alles over slechts één merk!

Pas wanneer je alles gezien, gehoord, getest en onderzocht hebt kan je een bewuste keuze maken!

Verkopen
Welke betalingstermijn hanteren jullie voor inkoop?

Dit kan verschillend zijn door de afspraken die wij op voorhand met je maken. Tijdens de onderhandelingen worden over de betalingstermijn afspraken gemaakt die wij zorgvuldig nakomen.

Als mijn voertuig via jullie aan iemand in het buitenland wordt verkocht, heeft dat dan gevolgen voor mij?

Nee, dat heeft geen invloed. Als je aan ons een Nederlands voertuig verkoopt, ontvang je een vrijwaringsbewijs. Hiervoor hebben wij de benodigde RDW-bevoegdheid en daardoor nemen wij je dit hele proces uit handen.

Kan ik in een keer een groot aantal voertuigen aan jullie verkopen?

Jazeker, ons grote wereldwijde verkoopnetwerk vereist dat wij dagelijks veel voertuigen inkopen. Hierdoor kunnen we wagenparkbeheerders een vast afvoerkanaal bieden. Wij nodigen je van harte uit om hiervoor contact op te nemen met onze inkopers.

Hoe kan ik mijn bedrijfswagen(s) aan jullie verkopen?

Je vraagt een bod aan op jouw voertuig door dit formulier (clickable) in te vullen. Een van onze inkopers neemt vervolgens contact met je op. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een van onze inkopers via het volgende telefoonnummer: +31 183 668 222. In de meeste gevallen zal hij/zij een afspraak maken om het voertuig te komen bekijken. Tijdens dit bezoek taxeert hij/zij het voertuig en worden de papieren gecontroleerd. Indien jij en de inkoper tot een akkoord komen, worden afspraken gemaakt over de aflevering en betaling.

Kan je geen antwoord vinden?

Neem rechtstreeks contact op.

We zijn 6 dagen geopend

Registratie & documenten
Hoe kom ik aan een exportkenteken?

Dit regelen wij voor bestelbussen die bij ons zijn aangekocht. Je hebt daarbij keuze uit 4 mogelijkheden:

         1. Nederlands uitvoerkenteken

 • Alleen voor auto’s met een geldige Nederlandse APK
 • 14 dagen geldig in alle landen
 • Direct leverbaar op werkdagen
 • € 125,- à € 150,- inclusief verzekering


         2. Duits zoll Kenteken

 • Duitse wagens met geldig TUV
 • 14 dagen tot een maand geldig
 • Levertijd maximaal 3 werkdagen
 • € 350,- inclusief verzekering


         3. Oostenrijks kenteken

 • Mogelijk voor alle auto’s
 • 3 dagen geldig met mogelijkheid tot verlenging
 • Levertijd 2 à 3 werkdagen
 • Vanaf € 375,- inclusief verzekering


         4. Transitokenteken

 • Voor auto’s met een geldig buitenlands technisch keuringsbewijs
 • 14 dagen geldig
 • Levertijd 3 werkdagen
 • € 275,- inclusief verzekering
Waar kan ik na aankoop het kenteken op mijn naam laten zetten?

Dit regelen wij meteen voor je. Bestelbus.nl heeft onder naam van Kleyn (het overkoepelende bedrijf) de RDW-bevoegdheid ‘Tenaamstelling Voertuigen’. Hiermee kunnen wij na verkoop van een voertuig het Nederlandse kenteken op naam van de nieuwe eigenaar zetten. Dit kan dus direct via ons geregeld worden.

Als ik een buitenlands voertuig koop, hoe kom ik aan NL kenteken?

Je hoeft je hierover geen zorgen te maken. Dit is onderdeel van onze dienstverlening. Wij kunnen een Nederlands kenteken voor je aanvragen en het nieuwe kenteken direct op jouw naam zetten.

Garantie
Geven jullie garantie?

Ons handelsmerk is ‘gekende kwaliteit’. Al onze voertuigen zijn voorzien van een TÜV-keurmerk. Dit betekent dat elk voertuig bij binnenkomst wordt getest volgens TÜV-normen. Het testrapport stellen wij volledig en zonder terughoudendheid ter beschikking aan onze klant. Bovendien nemen wij alle klachten serieus. Als er sprake is van serieuze, niet vermelde gebreken zullen we (een deel van) de reparatiekosten vergoeden. Uiteraard is het bij aflevering mogelijk om aanvullende garantie af te nemen.

Zijn al jullie voertuigen gekeurd?

Elk voertuig wordt bij binnenkomst getest volgens TÜV-normen. Voertuigen in consignatie worden onafhankelijk gekeurd door Bureau Veritas.


Wij hebben een ruime selectie voertuigen die voorzien zijn van een geldige APK. Een gedeelte van onze voertuigen is afkomstig uit het buitenland en heeft dus geen geldige (Nederlandse) APK. Onze werkplaats is door de RDW erkend als keuringsstation. Voordat je tot aankoop overgaat kan de bestelwagen volledig APK gekeurd worden. 

Hoe weet ik of het voertuig de beloofde kwaliteit heeft?

Ruim 100 jaar ervaring en een groot aandeel vaste klanten zijn natuurlijk maatstaf voor een goede bedrijfsvoering. Zo wordt elk voertuig bij binnenkomst getest onder toezicht van TÜV. Het testrapport stellen wij volledig en zonder terughoudendheid ter beschikking aan onze klant. Je weet dus precies wat je koopt. Dit noemen wij ‘gekende kwaliteit’.

Voertuigen in consignatie worden onafhankelijk gekeurd door Bureau Veritas. Ook hierdoor weet je precies wat de kwaliteit is van de wagen die wij aanbieden.

Kan ik extra garantie krijgen?

Wil je jezelf niet tekort doen door niet te profiteren van de garantie van de grootste leverancier van Europa? Dat kan. Wanneer je een voertuig laat afleveren kan je het afleverpakket uitbreiden naar het afleverpakket Safe, met 3 maanden Real Garant Plus dekking, of afleverpakket Class, met 3 maanden Real Garant Plus dekking en omruilgarantie.

Daarnaast is het mogelijk alle garantievormen uit te breiden naar dekking van een heel jaar voor slechts €300,-. Of zelfs verder uit te breiden tot 2 jaar. De volledige voorwaarden kan je hier nalezen.

Wat kan ik doen als ik pech heb?

Ook met een volledig gecontroleerde en APK-gekeurde bus kan het voorkomen, dat je onderweg pech krijgt. AllSecur biedt pechhulp on demand, waarbij je pas betaalt als je hun hulp daadwerkelijk nodig hebt . Via de bekende ANWB zijn ook oplossingen met vervangend vervoer mogelijk. Wanneer je voor een afleverpakket met 3 of 12 maanden garantie hebt gekozen, of zelfs tot 2 jaar verlengd hebt, kan de receptionist van het autobedrijf Real Garant door heel Europa 13-talig benaderen 

Lease
Zijn er financieringsoplossingen voor ondernemers?

Jazeker. Financial Lease of zakelijke lease bij Bestelbus.nl is een speciale dienst voor ondernemers die gemak en zekerheid willen. Bij Financial Lease hoef je geen gebruik te maken van je eigen financiële middelen. De financiering staat los van je overige zakelijke financieringen. Je kunt zelf de looptijd bepalen die past bij de afschrijving en de leaseperiode van het object. Omdat de rente die je betaalt voor je Financial Lease overeenkomst vooraf wordt vastgesteld, betaal je maandelijks een vast leasebedrag. De rente blijft gedurende de looptijd van het leasecontract ongewijzigd. Je weet dus exact waar je aan toe bent. Helder en duidelijk. Kortom, geen ondoorzichtige financiële constructies, maar een vast aflosbedrag, een vaste looptijd en een vaste lage rente.


Transparant product

Het te leasen voertuig komt onder de noemer Financial Lease op je balans. Je bent vanaf de eerste leasetermijn eigenaar van het voertuig. Je betaalt een vast maandelijks leasebedrag voor je Financial Lease, mede omdat de rente ongewijzigd blijft gedurende de looptijd van het leasecontract. Je weet exact waar je aan toe bent. Heel transparant dus.


Aftrekbaar?

Je kunt het voertuig tot maximaal de aanschafprijs exclusief btw leasen. De eventuele btw kun je direct bij de fiscus terugvorderen, je bent immers economisch eigenaar. Ook de inruil of een deelbetaling behoren tot de mogelijkheden. Ook bestaat de mogelijkheid om een slottermijn ter hoogte van de reële restwaarde op te nemen in de lease-overeenkomst, waardoor de leasetermijn nog lager uitvalt.  Wij verlangen geen andere zekerheden dan de auto die je leaset. De autokosten, zoals reparatie, onderhoud, verzekeringen en houderschapsbelasting, komen voor eigen rekening. Deze heb je als economisch eigenaar dus helemaal zelf in de hand.


Lage leasetermijn

Met Financial Lease kun je jouw auto –inclusief opties en accessoires– voor het volledige bedrag (excl. btw) financieren. Ook inruil van je huidige auto of een aanbetaling behoren tot de mogelijkheden. Bovendien kunnen wij je een financiering aanbieden met een slottermijn die in overeenstemming is met de restwaarde van je auto, waardoor de maandelijkse leasetermijn nog lager uitvalt. Je bent bij ons dus verzekerd van financieel maatwerk.

Kan ik als starter financiering aanvragen?

Bij bestelbus.nl bieden wij startende ondernemers de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor financial lease. Hiervoor heb je geen ondernemersplan nodig. Wel vragen wij om je inschrijving bij de Kamer van Koophandel.
Kan ik bij jullie een voertuig aanschaffen met netto operational lease?

Ja, dat kan. Wij zijn een samenwerking aangegaan met OptiLease.nl. Dit is een eigenzinnige, Groningse leasemaatschappij die een nuchtere kijk heeft op leasing en mobiliteit. Kortom, ze denken niet in problemen maar in oplossingen. Daarnaast zijn ze merkonafhankelijk en bieden ook de mogelijkheid voor een combinatie van leasevormen aan. Een ideale partner voor Bestelbus.nl.

Kan ik ook financial leasen?

Jazeker. Om dit aan te kunnen bieden hebben wij een samenwerking met DTC en Alphera financial services. Financiële lease is beschikbaar voor geregistreerde bedrijven binnen Nederland. Als je eigenaar bent van een bedrijf dat buiten Nederland geregistreerd is, voeren wij een aanvullend onderzoek uit naar alle lease mogelijkheden in je land. Één van onze verkoopmedewerkers zal contact met je opnemen na ontvangst van het aanvraagformulier. Zij begeleiden je door het gehele lease-proces.

Wat is netto operational lease?

Dit is één van de meest gebruikte leasevormen in Nederland. Hierbij wordt er geen beslag gelegd op de liquiditeit van je onderneming, omdat je maandfactuur als van de belasting aftrekbare (auto)kosten kan worden geboekt. Feitelijk is dit voor de ZZP’er en het MKB ideaal, omdat er geen beslag op je balans- of privé vermogen wordt gelegd.


De belangrijkste kenmerken van netto operational lease

 • Je bepaalt zelf het automerk en het type dat je wenst.
 • De mogelijkheid bestaat om een inruil of aanbetaling op te nemen in het contract, waardoor het te leasen bedrag verlaagd kan worden.
 • De auto wordt door de leasemaatschappij aangekocht en staat dus niet op je balans.
 • Je hoeft geen btw aan ons aan te betalen! Deze krijgt je zelfs maandelijks van de Belastingdienst terug.
 • Het kenteken staat meestal op naam van de leasemaatschappij.
 • Je financiële middelen blijven beschikbaar voor de bedrijfsvoering.
 • Het restwaarderisico aan het eind van de contractperiode ligt bij de leasemaatschappij.
 • Je hebt de mogelijkheid om de auto aan het eind van de contractperiode over te nemen voor een vooraf overeengekomen prijs (koopoptie). Je krijgt hiermee een aandeel in de verkoop van uw leaseauto aan het einde van de looptijd.

Wat is financial lease?

Financial lease bij bestelbus.nl houdt in dat je in principe het voertuig "koopt" en wij ervoor zorgen dat dit 100% voor je gefinancierd wordt. Het is niets minder dan het tegen betaling in gebruik nemen van een auto, met het uiteindelijke doel hiervan de eigenaar te worden. Financial lease is in feite niets anders dan een financiering waarbij je bedrijf de betaling van de verkoopprijs spreidt over een aantal jaren, vermeerderd met rentekosten. Samen met deze uitgaven en het feit, dat de auto op uw balans staat, kun je afschrijven op het voertuig.

Voordelen van financial lease

 • Je betaalt de volledige btw aan en ontvangt deze met uw maand- of kwartaalaangifte van de Belastingdienst retour.
 • De mogelijkheid bestaat om een inruil of aanbetaling op te nemen in het contract, waardoor het te financieren bedrag verlaagd kan worden.
 • Je kunt in overleg een slottermijn laten opnemen in de overeenkomst.

Het te leasen voertuig komt onder de noemer financial lease op je balans. Je betaalt een vast maandelijks leasebedrag voor je financial lease, mede doordat de rente ongewijzigd blijft gedurende de looptijd van het leasecontract. Je weet exact waar je aan toe bent. Heel transparant dus en dat terwijl je tegelijkertijd gewoon eigenaar bent van het voertuig.


Kan ik van financial lease af?

Veel mensen vragen zich af wat de gevolgen zijn als je vroegtijdig een financial lease overeenkomst wilt aflossen? Er doen zich onterecht veel verhalen de ronde over enorme bedragen die betaald moeten worden. Bij ons is dat simpel. Dat laten we hieronder zien!


Hoe voordelig is vervroegd aflossen?

Vervroegd aflossen is altijd mogelijk. Echter, je hebt met de bank afgesproken dat ze het bedrag voor je voorschieten. Dan is het eigenlijk apart om het hen alvast weer terug te geven.


Een financiële meevaller

Stel: je betaalt over de looptijd van 60 maanden een totaal van € 2300 rente voor een auto met een verkoopwaarde van € 10000. Hiervoor staat een maandbedrag van € 205 per maand. Je wilt na 3 jaar (36 maanden) door een meevaller de auto geheel aflossen. Dan is het ook belangrijk om te weten hoeveel compensatie je moet betalen. In dit geval is er van de totaal te betalen rente (€ 2300) nog € 920 over. Deze dient u uiteraard af te rekenen, want dit is afgesproken en is door de bank aan u of het autobedrijf voorgeschoten. Als u bij ons een andere auto aanschaft, is er geen sprake van additionele boeterente hierop.

Wat is handig om te weten over financial lease?

Waarom hebben jullie zo weinig informatie nodig?
De reden dat wij zo weinig informatie nodig hebben voor een aanvraag komt, doordat wij op een andere manier werken. Ons doel is het de klant zo makkelijk mogelijk maken. Bij de bank moet je alles zelf aanleveren. Wij vragen alles op waardoor je zelf minder hoeft te doen.

Wat is de zekerheid voor de bank bij financial lease?
De zekerheid die wij hebben is het voertuig. Dit vormt voor ons een onderpand. Wanneer je in financiële moeilijkheden komt en niet meer aan de betalingsverplichtingen kunt voldoen, verhalen wij dit op het voertuig. Hierdoor hebben wij allebei zekerheid.

Kan ik vervroegd aflossen?
Ja, natuurlijk kun je vervroegd aflossen. Als boete betaalt u dan 10% van de misgelopen rente.

Wat gebeurt er als ik een BKR-codering heb?
Een BKR-codering uit het verleden hoeft geen probleem te zijn, als het maar is opgelost. Bij een nog lopende codering kunnen wij helaas niets voor je betekenen.

Kan ik een aanbetaling doen?
Je kunt aanbetalen zoveel je wilt. Het maandelijkse leasebedrag zal dan nog lager worden. Let op: De genoemde prijzen op deze website zijn zonder aanbetaling. Met aanbetaling ben je dus nog goedkoper uit!

Kan ik mijn huidige auto inruilen?
Natuurlijk kun je jouw auto inruilen. Wij bieden een zeer scherpe prijs voor uw oude bedrijfswagen of personenwagen. 

Wat is een slottermijn?
Een slottermijn is het laatste termijn. Dit bedrag is altijd hoger dan het maandbedrag. Je kunt ervoor kiezen de auto dan weer in te ruilen. De restwaarde van de auto zal ongeveer evenveel zijn als de slottermijn. Hierdoor kun je er ook voor kiezen om de auto in te ruilen en weer een nieuw contract aan te gaan. Je betaalt de slottermijn dan niet. Ook kun je ervoor kiezen de auto in te leveren, zodat je, aan de hand van de waarde op dat moment, helemaal geen slottermijn hoeft te betalen.

Wat is de rente?
De rente op jaarbasis bedraagt ongeveer 8,6%

Is de rente fiscaal aftrekbaar?
De rente is inderdaad fiscaal aftrekbaar. De investeringsaftrek is 28% van de rente. De werkelijke rente die je betaalt ligt daardoor rond de 6,2%.

Wanneer ben ik eigenaar van de auto?
Je bent eigenaar vanaf het moment dat u de eerste termijn heeft betaald. De auto staat ook debet bij u op de bedrijfsbalans en de financiering credit ertegenover.

Mag er ook reclame op de auto?
Omdat je economisch eigenaar bent van de auto, mag je de auto zo veel bestickeren als je wilt.

Wat zijn de voordelen van financial lease?
Als je kiest voor financial lease betaalt u een vast bedrag per maand. Hierdoor weet u wat u per maand kwijt bent. Ook hoef je in het begin niet meteen een groot bedrag te betalen en houd je je financiën op orde.

Kan ik als startende ondernemer ook gebruikmaken van financial lease?
Juist voor starters is financial lease de beste methode om een (bedrijfs)wagen aan te schaffen. Als starter bent u al veel geld kwijt aan allerlei andere zaken. Met financial lease heeft u het voordeel dat u niet nog meer grote bedragen in een keer hoeft te betalen.

Is financial lease ook geschikt voor ZZP'ers?
Voor ZZP´ers is financial lease een uitkomst. Het komt eigenlijk nooit uit om grote uitgaven te doen. Met financial lease spreidt je je uitgaven en weet je wat je betaalt. Zo houdt je je financiën onder controle.

Waarom moet ik btw betalen? En kan ik dit terugvorderen?
De btw krijg je bij uw eerste aangifte weer terug; je schiet dit als het ware voor, net zoals bij de rest van uw zakelijke uitgaven.

Betaal ik ook btw over het maandbedrag?
Nee, je voldoet de btw direct bij aanschaf van de auto, je krijgt dan het volledige bedrag terug bij de eerste aangifte. Omdat je dan de btw al heeft betaald, zit er geen btw meer op het maandbedrag.

Zit bij de prijs ook de wegenbelasting en verzekering in?
Nee, financial lease is een kale leasevorm. Zo kun je zelf je verzekering zo voordelig mogelijk regelen en wordt er bijvoorbeeld ook rekening gehouden met uw schadevrije jaren. De houderschapsbelasting komt ook voor je eigen rekening.

Is mijn voertuig met financial lease aftrekbaar?

Het bedrag waarvoor je een voertuig kunt leasen is de aanschafprijs exclusief btw. Wanneer je btw moet betalen kun je deze gewoon terugvorderen bij de fiscus bij je eerstvolgende aangifte. Dat komt omdat je economisch eigenaar bent van het voertuig. Ook inruil of een deelbetaling behoren tot de opties. Er is eveneens de mogelijkheid om het lease bedrag nog lager uit te laten vallen. Dit doe je door een slottermijn ter hoogte van de reële restwaarde op te nemen in de leaseovereenkomst. De kosten als verzekeringen, reparatie, onderhoud et cetera komen voor je eigen rekening. Deze heb je als economisch eigenaar dus helemaal zelf in de hand.

Wat zijn de voordelen van financial leasen?

Wil je als ondernemer gemak en zekerheid? Dan is financial lease of zakelijke lease een product voor u! Bij financial lease hoef je geen gebruik te maken van uw eigen financiële middelen en de financiering staat los van je overige zakelijke financieringen. De looptijd kun je zelf bepalen. Bijvoorbeeld een looptijd die past bij de afschrijving en de leaseperiode van het voertuig. Omdat de rente die je betaalt voor uw financial lease overeenkomst vooraf wordt vastgesteld, betaal je maandelijks een vast leasebedrag. De rente blijft gedurende de looptijd van het leasecontract gelijk. Je weet dus precies waar je aan toe bent. Wij schotelen je dus geen ondoorzichtige financiële constructies voor maar bieden u:

 • een vast aflosbedrag,
 • een vaste looptijd
 • een vaste lage rente.


Een aantal voordelen:

 • Fiscale afschrijving
 • Zelf te bepalen looptijd
 • Transparantie
 • Lage rentes
 • Investeringsaftrek
 • Geen beslag op uw liquiditeit
 • Nog lager leasebedrag mogelijk d.m.v. een slottermijn, aanbetaling of inruil
Betaling
Zijn jullie prijzen inclusief of exclusief btw?

Al onze prijzen op de website zijn exclusief BTW.

Moet ik btw betalen als ik een voertuig koop?

De meeste van onze klanten hoeven geen BTW te betalen. Woon je in een EU-lidstaat buiten Nederland en heb je een geldig Europees BTW-nummer? Dan hoef je geen BTW te betalen. In dat geval spreken we van een intracommunautaire levering. Voor Nederlandse klanten zijn wij verplicht om 21% BTW af te dragen. Zakelijke klanten kunnen de BTW natuurlijk terugvragen. Als zakelijke klant kan je tevens vrijstelling krijgen voor BPM. Indien je een bedrijfswagen aanschaft als particulier dan is het mogelijk dat je nog een gedeelte van het BPM dient te betalen.

Hoe werkt de BTW-borg voor klanten buiten de EU?

Als je een voertuig koopt voor buiten de EU hoef je geen BTW te betalen. Je betaalt echter wel een BTW-borg die afhankelijk is van het aankoopbedrag. Op het moment dat het voertuig de EU verlaat, krijgen wij daarover bericht van de douane en ontvang je de betaalde borg retour.

Hoe kan ik facturen van bestelbus.nl herkennen?

Check altijd of alle informatie klopt en check ook het rekening nummer op de factuur. Ons rekening nummer is NL32 RABO 0317 8474 30.  Daarnaast mailen wij altijd vanuit een @kleyn domein. Kloppen deze zaken niet of twijfelt u? Neem dan contact met ons op.

Wat kan ik doen als ik twijfel aan de echtheid van een factuur of e-mail?

U kunt bij twijfel altijd contact met ons opnemen via +31 183 668 444 of [email protected].

Kan je geen antwoord vinden?

Neem rechtstreeks contact op.

We zijn 6 dagen geopend

Levering
Kan ik het voertuig direct na aankoop meenemen?

Ja, dit is mogelijk wanneer je voor het afleverpakket “Base” (clickable) kiest. Alle voertuigen die worden aangeboden op bestelbus.nl zijn fysiek aanwezig op ons terrein in Vuren.

Ik kom een voertuig ophalen, waar kan ik terecht?

Meld je eerst even bij onze receptie. Wij informeren dan direct één van onze aflevermanagers. Zij zullen met je naar de bedrijfswagen gaan, alle papieren klaar maken en de benodigde spullen met je overleggen. Je kunt bijna direct met je nieuw aangekochte wagen vertrekken. Simpeler en sneller kan het niet.

Kunnen jullie het transport verzorgen?

Ja, wij kunnen het door jou gekochte voertuig vervoeren naar elke bestemming ter wereld. Voor Europese bestemmingen betreft het meestal wegtransport. Voor verder gelegen bestemmingen verzorgen wij het vervoer naar een Nederlandse of Belgische zeehaven. Van daaruit wordt het voertuig verscheept naar het land van bestemming. Via onze website kan je bij elk voertuig een indicatie opvragen van de transportkosten naar de meest voorkomende bestemmingen wereldwijd.

Voor Nederlandse klanten bieden wij de thuisbezorgservice aan. Wij brengen tegen een kleine vergoeding jou nieuw aangekochte bestelbus bij je thuis of op de zaak.

Wat zijn de transportkosten?

Op de website is het mogelijk om transportkosten naar het buitenland direct te berekenen. De transportkosten zijn inclusief vervoer naar de haven, verscheping, verzekering en al het papierwerk dat verstuurd zal worden via DHL.

In Nederland hebben wij een thuisbezorgservice. De aflevering van jouw nieuwe wagen is zo geregeld en kost je praktisch niets.

Hoe kan ik meerdere voertuigen zo efficiënt mogelijk vervoeren?

Wil je meerdere bestelwagens tegelijk vervoeren tegen zo laag mogelijke kosten? Dan heeft bestelbus.nl het materieel om dit voor je te doen. Wij beschikken over een vloot met bedrijfswagens die geschikt zijn om meerdere commerciële voertuigen te transporteren. Dit moet natuurlijk veilig gebeuren en stelt hoge eisen aan personeel en materieel. Onze werkplaats beschikt over de hiervoor benodigde expertise en, indien nodig, zware hijsmiddelen.

Hoe kom ik aan de benodigde transport- en exportdocumenten?

Wij hebben een gespecialiseerde afdeling die het papierwerk voor je regelt. Door onze wereldwijde aanwezigheid en jarenlange ervaring kunnen onze medewerkers je uitstekend begeleiden bij het invoeren, registeren en verschepen van voertuigen naar vrijwel elk land ter wereld.

Hoe weet ik waar mijn bestelling is en wanneer deze aankomt?

Wanneer je een bestelling hebt gedaan kan je op de hoogte worden gehouden door de verkoper of via het aanmaken van een Bestelbus.nl account. Op jouw Bestelbus.nl account vind je je orderhistorie en kan je de zending of het transport van jou gekochte voertuig(en) tracken en tracen. Bij verscheping zie je precies op de kaart waar de boot, met jouw zending, zich op dat moment bevindt.


Vertraging bij verscheping?

Wanneer je gekochte bestelbussen verscheept worden en er bij het vervoersbedrijf of de rederij door onvoorziene omstandigheden vertraging oploopt, is Bestelbus.nl hier niet voor verantwoordelijk. Wij houden je in het geval van vertraging wel altijd op de hoogte!

Financiering
Biedt bestelbus.nl een financieringsoplossing aan voor ondernemers

Jazeker. Financial Lease of zakelijke lease bij bestelbus.nl is een speciale dienst voor ondernemers die gemak en zekerheid willen. Bij Financial Lease hoef je geen gebruik te maken van jouw eigen financiële middelen en de financiering staat los van je overige zakelijke financieringen. Je kunt zelf de looptijd bepalen die past bij de afschrijving en de leaseperiode van het voertuig. Omdat de rente die je betaalt voor jouw Financial Lease overeenkomst vooraf wordt vastgesteld, betaal je maandelijks een vast leasebedrag. De rente blijft gedurende de looptijd van het leasecontract ongewijzigd. Je weet dus exact waar je aan toe bent. Helder en duidelijk. Kortom, geen ondoorzichtige financiële constructies, maar een vast aflosbedrag, een vaste looptijd en een vaste lage rente.

Kan ik als starter financiering aanvragen?

Ja, bij bestelbus.nl bieden wij startende ondernemers de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor financial lease. Hiervoor heb je geen ondernemersplan nodig. Wel vragen wij om je inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Klantenservice
Ik heb een opmerking, tip of klacht.

Service en klanttevredenheid staan hoog in het vaandel bij Bestelbus.nl. Wij streven ernaar om je dan ook zo goed mogelijk van dienst te zijn. Heb je een opmerking over de site of onze service, tip over een voertuig of een klacht? Alle input is van harte welkom! Neem alsjeblieft contact met ons op. Wij zullen je feedback zorgvuldig in behandeling nemen.Ik kan het antwoord op mijn vraag niet vinden.

Heb je het antwoord op je vraag niet kunnen vinden? Geen probleem want wij helpen je graag verder! Bovenaan elke pagina hebben we een overzicht van de afdelingen die voor je klaar staan. Daarnaast kan direct het telefoonnummer aanklikken om te bellen. Heb je toch liever contact met een specifieke medewerker? Hier vind je een overzicht van alle medewerkers.


Andere contact mogelijkheden.

 • Chat: Beschikbaar indien een verkoper online is. 
 • Telefoon: Ons algemene telefoonnummer is +31 (0)183 ‎668 ‎444
 • WhatsApp: Ons WhatsApp nummer is +31(0)622 102 670
 • Mail: Het e-mailadres van de customer service is [email protected]


Onze online showroom is altijd open!

In onze showroom en op ons terrein vind je alle merken en modellen bedrijfswagens. Kom je deze bij ons bekijken, testen en een proefritje maken? Je vindt onze showroom centraal in Nederland: in Vuren, pal aan de A15, vlakbij de A27 en A2. Je kunt ons pand en het omliggende terrein met alle bestelauto's niet missen!

Oriënteer je je liever online? Dan vind je op onze website snel en eenvoudig het voertuig dat je zoekt. Onze website is natuurlijk 24 uur per dag bereikbaar. Het is mogelijk om onze gehele voorraad online te bekijken en jouw nieuwe wagen direct veilig te bestellen. Zo kan je rustig alle auto's bekijken wanneer jij wilt en wanneer het jou uitkomt!


Kan ik bij jullie een zoekopdracht opgeven?

Ja, via je account kan je opgeven wat je zoekt, deze zoekopdracht(en) opslaan en eveneens een mail activeren. Je ontvangt van ons een e-mail zodra wij een voertuig binnen krijgen dat voldoet aan de kenmerken die je hebt opgegeven.


Hoe sla je een zoekopdracht op?

Stap 1: 
Log in op je account.

Stap 2: 
Klik op catalogus in het menu om zo onze voorraad te zien.

Stap 3: 
Geef kenmerken op van de wagen waar je naar zoekt. Bijvoorbeeld merk, leeftijd of prijs.

Stap 4:
Wil je dat deze zoekopdracht bewaard kan worden voor gebruik in de toekomst? Dan druk je op de save knop en geef je de zoekopdracht een naam. Je zoekopdracht is nu opgeslagen

Kan ik zonder afspraak langskomen om een voertuig te bekijken?

Tijdens onze openingstijden ben je van harte welkom om een voertuig te komen bekijken. Al onze voertuigen staan op dezelfde locatie en onze voorraad is ruim 450 stuks. Het is echter wel raadzaam om vooraf bij ons te informeren of het voertuig niet inmiddels is verkocht want wekelijks komen er 150 nieuwe voertuigen (bestelbussen, trucks en trailers) binnen.

Hoe plaats ik een bestelling?

Stap 1: Selecteer je voertuig
Klik bij het gewenste voertuig op ‘Bestel’. Je ziet nu de bestelgegevens van het geselecteerde voertuig. Klik op de ‘Volgende stap’.

Stap 2: Voer je contactgegevens in en selecteer transportwijze
Je kunt hier het factuuradres en het bezorgadres van de bestelling aangeven. Ook geef je hier je telefoonnummer en e-mailadres op zodat wij contact met u kunnen opnemen voor het afhandelen van de bestelling. Naar keuze kun je het bestelde voertuig zelf ophalen bij Bestelbus.nl of door ons laten vervoeren naar een locatie overal ter wereld. Naar Europese bestemmingen gaat het transport via de weg. Voor verder gelegen bestemmingen vervoeren wij uw bestelling naar een Nederlandse of Belgische zeehaven. Vanaf daar wordt je voertuig verscheept naar je land van bestemming.

Stap 3: Aanbetaling
Als je gegevens correct zijn, klik je op ‘Aanbetaling’. In een beveiligde internetomgeving kun je het gevraagde bedrag betalen. Na de aanbetaling keer je automatisch terug naar je bestelling.

Stap 4: Bestelling voltooid
Na een succesvolle aanbetaling is je bestelling voltooid. Alle bestelinformatie wordt op de pagina getoond. Bovendien ontvangt je een bevestiging per e-mail. Het bestelde voertuig blijft voor je gereserveerd. Een van onze medewerkers zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen voor het afhandelen van de bestelling.

Op welke manieren kan ik een voertuig zoeken?

De website biedt je meerdere mogelijkheden om een voertuig te zoeken, te weten:

 • Je kunt je zoekopdracht in de zoekbalk bovenaan de website intypen.
 • Je kunt op de homepagina alle huidige aanbiedingen zien en direct op een aanbieding klikken.
 • Je kunt in onze voorraad je selectie aangeven. Wekelijks komen er 150 nieuwe voertuigen bij.
 • Je kan ons een zoekopdracht geven. In dat geval gaan wij voor jou de bestelbus zoeken die compleet voldoet aan je wensen.


  Vertel ons wat je zoekt 

Kan ik een proefrit maken?

Ja, je kunt bij ons een proefrit maken. Hiervoor hoef je geen afspraak te maken maar het is raadzaam dit wel te doen of voordat je langskomt in ieder geval te informeren of het voertuig nog niet verkocht is. 

Als je dat wilt, rijdt er een monteur of verkoper tijdens de proefrit met je mee om van alles over het voertuig uit te leggen.