Komt jouw bus
nog door de APK?

De regels in 2023 zijn strenger

Komt jouw bus nog door de APK?

De regels voor de APK zijn begin 2023 strenger geworden. Het roetfilter is nu een verplicht onderdeel tijdens de keuring. Om te bepalen of het voertuig niet teveel uitstoot, wordt het filter gecontroleerd met een deeltjesteller.


Deze deeltjestellers zijn zeer nauwkeurig. Met een aangepast, vervuild of verwijderd filter komt je voertuig niet door de keuring. Een goed werkend roetfilter is verplicht.

Wat kun je doen?

  1. Het is mogelijk om in onze eigen werkplaats jouw roetfilter te laten reinigen of vervangen. Let er wel op dat het vervangen van een roetfilter prijzig kan zijn. Je komt al snel op een bedrag van ongeveer €1500. Zo kun je met je huidige bus wel weer even vooruit.
  2. Het liefst doe je natuurlijk een investering voor de lange termijn. Dan is het een optie om op zoek te gaan naar een vervangende bus. Bij bestelbus.nl heb je altijd keuze uit een wisselende voorraad van ruim 500 tweedehands voertuigen. Elke bus is gecontroleerd onder toezicht van TÜV Nord en bij elk voertuig wordt het inspectierapport meegeleverd. Daarnaast kopen onze inkopers zeer gericht in. Zo slaag je bij ons altijd en weet je precies wat je koopt!
  3. Soms mag het roetfilter uit een dieselvoertuig verwijderd worden. Aan het verwijderen zitten regels vast en het is niet bij ieder voertuig mogelijk. Het verwijderen van deze roetfiltergegevens kan gevolgen hebben voor de hoogte van jouw motorrijtuigenbelasting. Check dit van tevoren bij de RDW.

Check hier of jouw bus nog door de APK komt!

Bel met ons

Inruilen

Het is ook mogelijk om je huidige bus in te ruilen. Door onze jarenlange ervaring kunnen we je goed helpen en bieden we altijd een marktconforme prijs.

Meer informatie