Kan ik van financial lease af?

Veel mensen vragen zich af wat de gevolgen zijn als je vroegtijdig een financial lease overeenkomst wilt aflossen? Er doen zich onterecht veel verhalen de ronde over enorme bedragen die betaald moeten worden. Bij ons is dat simpel. Dat laten we hieronder zien!


Hoe voordelig is vervroegd aflossen?

Vervroegd aflossen is altijd mogelijk. Echter, je hebt met de bank afgesproken dat ze het bedrag voor je voorschieten. Dan is het eigenlijk apart om het hen alvast weer terug te geven.


Een financiële meevaller

Stel: je betaalt over de looptijd van 60 maanden een totaal van € 2300 rente voor een auto met een verkoopwaarde van € 10000. Hiervoor staat een maandbedrag van € 205 per maand. Je wilt na 3 jaar (36 maanden) door een meevaller de auto geheel aflossen. Dan is het ook belangrijk om te weten hoeveel compensatie je moet betalen. In dit geval is er van de totaal te betalen rente (€ 2300) nog € 920 over. Deze dient u uiteraard af te rekenen, want dit is afgesproken en is door de bank aan u of het autobedrijf voorgeschoten. Als u bij ons een andere auto aanschaft, is er geen sprake van additionele boeterente hierop.